Den 7. og 8. oktober kan du opleve Svendborg Dage med Brecht 2024 som afholdes i samarbejde med Svendborg Bibliotek, hvor alle arrangementerne foregår.
Festivalen markerer, at Bertolt Brecht fra 1933 til 1939 boede ved Svendborg som politisk flygtning og her skrev nogle af sine væsentligste værker, blandt andet Mutter Courage og Hendes Børn, Galilies Liv og Svendborg Digte. Festivalens program er i år tilrettelagt under temaet, Brecht i Krig og Fred. Brechts kunst er aktuel som aldrig før nu, hvor krig igen er blevet en del af vores hverdag og som kræver, at vi tager aktiv stilling til, hvem der er ven og fjende.
Svendborgdage med Brecht 2024 arrangeres af den kulturelle Foreningen Dage med Brecht, i samarbejde med Svendborg Bibliotek og Svendborg Folkeuniversitet. Oplev blandt andet den legendariske film Under Stråtaget om Brechts tid i Svendborg, folkemusik, plakater og tysk litteratur med meget mere.
Bemærk: Billetter til festivalen købes på Place2book.com, og er ikke inkluderet i BaggårdTeatrets årskort. Se festivalprogrammet og billetlinks under de 4 arrangementer nedenfor.
FESTIVALPROGRAM:
Mandag d. 7. oktober kl. 15.30: Visning af Under Stråtaget af Hans Chr. Nørregaard
Hans Chr. Nørregaards legendariske film om Brechts fynske eksil. Filmen giver et enestående billede af Brechts tid i Svendborg. På basis af alt opdriveligt materiale giver den et uvurderligt billede af hans arbejde med teaterstykker, hans kvinder og de samtidige kunstnere, som besøgte ham her.
Der er fri entre med tilmelding og filmen varer 2 timer.
Book fribillet til Under Stråtaget
Mandag d. 7. oktober kl. 19.30: Musiker Jullie Hjetland
Den prisbelønnede sanger og musiker Jullie Hjetland, som er født og opvokset i Svendborg, har samlet et stærkt hold af musikere til at akkompagnere og tonesætte voldsomme og underverselle temaer som Krig, Fred og Kærlighed.
I et kinesisk ordsprog siges det at ”ingen har lyst til at leve i den tid der skriver sig ind i historiebøgerne”, med andre ord så lever vi lige i nu i en tid, der vil blive husket for skelsættende begivenheder, der kan ændre verden som vi kender den i dag.
De meget anerkendte og professionelle musikere Jullie Hjetland, Rasmus Fribo, Moogie Johnson og Andreas Tophøj vil d. 7 oktober, sætte ord på nogen af de vinde der blæser over os lige nu.
De vil række bagud i tid og gennem folkesange, viser og mytiske beretninger genfortælle stadigt aktuelle sagn om kærlig, krig og håb. Aftenen vil også byde på ny skrevet musik, der er skabt ud fra de samme grundstemninger.
Entre 75 kr.: Køb billet til Jullie Hjetland
Tirsdag d. 8.okt. kl. 15.30: Bogcafé Alles gut
Vi anbefaler gode bøger fra den tyske litteraturskat; mød et par litterære feinschmeckere, bibliotekets personale og inviterede gæster, som anbefaler god, tysk litteratur. Som altid er de litterære appetitvækkere krydret med servering, der matcher bogcaféens tema. Serveringen koster 20 kr.
Der er fri entre med tilmelding og bogcafeen varer ca. 1, 5 timer.
Book fribillet til Bogcafé Alles gut
Tirsdag d. 8.okt. kl. 19.30: Foredrag ved Lektor ved SDU Adam Paulsen om Brecht og krigen
Adam Paulsen ser på Brechts skildring af krigen på teateret og i poesien med udgangspunkt i blandt andet Mutter Courage og Svendborgdigte. Han sætter Brechts tanker ind i en både historisk og nutidig ramme under temaet krigen i litteratur og drama.
Hvordan reflekteres der over krigen i dag – på scenen og i litteraturen.
Adam Paulsen er lektor i litteraturvidenskab ved SDU. Han primære interesseområde er krigens kultur- og litteraturhistorie og han er en meget benyttet foredragsholder og har udgivet bøger og artikler om tyske forfattere og oversat en række bøger fra tysk.
Entre: 50 kr.: Køb billet til Adam Paulsen foredrag om Brecht og krigen