Svendborg er på sin vis et ret magisk sted. Et sted hvor jeg har tilbragt de sidste 14 af mine 20 år i denne verden. Et sted hvor man kan udfordre sine kulturelle nysgerrighed, på daglig basis, hvis man ved hvor man skal lede. Et sted man savner når man er bortrejst.

Mens jeg skriver det her, befinder jeg mig 3000km væk fra min hjemstavn, i den sydspanske eftermiddagssol, og alligevel kan jeg ikke holde hjemveen for døren. Et af de steder der gør Svendborg speciel for mig er musikstedet Arne B.

Arne B er ikke bare en pub, live scene og bar, som angivet på deres hjemmeside, det er et samlingspunkt for kulturen og menneskene i Svendborg. Arne B har flere samarbejdsaftaler, fx den lokale Jazz og verdensmusikforening Giant Steps, der er dannet af lokale kunstnere, som man ofte kan høre spille på live scenen. For en Svendborgenser er Arne B, et sted hvor man kan komme igen og igen, og for en udefrakommende er det et rigtigt godt sted, hvis man vil føle hvad Svendborg har at byde på kulturelt.

Det er et sted hvor man kan tage hen sammen med venner for spille brætspil om mandagen, eller sidde alene og høre poetryslam om onsdagen. Det gode ved Arne B er at du ikke behøver at trække alle dine venner med, for at have en god aften, man kan også blot nyde stedet med en ven, en kæreste eller helt alene.
Stemningen på Arne B er varm og velkommende, og der er daglige events som holder gang i den gode stemning.
Det er et sted hvor man opleve Sydfyns mangfoldighed, samtidig med at kan få sig en øl eller en drink til en meget fair pris. Kort sagt så har Arne B har rigtig meget at byde på, og jeg kan varmt anbefale et besøg.

af lea adelsten olsen