Vil du være skuespiller?
Så er Scenekunstakademiet Skolerne i Oure og BaggårdTeatret måske noget for dig.
Skolerne i Oure og BaggårdTeatret har sammen skabt en stærk talentudviklingsakademi med base på Skolerne i Oure. En teaterfaglig platform med national gennemslagskraft og med undervisning på både efterskole, kostgymnasie og højskole.
Eleverne får indblik i den professionelle produktion og får mulighed for at medvirke som performer i forskellige events på BaggårdTeatret. Selve undervisningen foregår primært på Skolerne i Oure og varetages blandt andet af en række gæstelærere i f.eks dubbing, filmskuespil, manuskriptskrivning, scenografi, casting og personinstruktion.
Både Skolerne i Oure og BaggårdTeatret ligger placeret på Sydfyn, mens skolernes elever både kommer fra lokalområdet såvel som fra de øvrige dele af landet. Scenekunstakademiet fokuserer både på at udvikle de unge talenter, men også på at styrke vækstlaget og at skabe et regionalt, professionelt lærings- og scenekunstmiljø for og med unge, fortæller direktøren for BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann:
“Samarbejdet om Scenekunstakademiet mellem Skolerne i Oure og BaggårdTeatret er et vidundereksempel på Sydfynsk samskabelse med national gennemslagskraft. Det er derfor med stor glæde at vingerne foldes yderligere ud til endnu større glæde for landets teaterinteresserede unge”.
Læs mere om Scenekunstakademiet BaggårdTeatret og Skolerne i Oure
En del af undervisningen handler om styrke skuespillerelevernes entreprenante kompetencer, så de efter endt uddannelse selv bliver i stand til at kunne tage initiativer og indgå som aktører i scenekunstmiljøer rundt om i landet, forklarer leder af Scenekunstakademiet Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, Gitte Gry Bech Ballesheim:
“Vi skal styrke eleverne til at kunne komme videre fra skuespillinierne på Skolerne i Oure både ved at vejlede dem videre i det scenekunstneriske uddannelsessystem, men også ved at styrke dem til at være entreprenante scenekunstnere i vækstlaget. Vi skal ikke negligere, at den professionelle scenekunst ofte henter inspiration fra undergrundsteatret, fordi de unge tør at eksperimentere.”
Hun tilføjer, at mange scenekunstnere bedst finder bedst levevej ved at være stærkt funderet i deres eget entreprenørskab:
“Så jo tidligere vi sætter det i gang hos de unge, jo bedre. Det kommer dem til gode, uanset om de kommer igennem nåleøjet på scenekunstskolerne eller andre scenekunstneriske uddannelser.”
Scenekunstakademiet Skolerne i Oure og BaggårdTeatret giver også eleverne mulighed for at optræde på den professionelle scene og for at deltage i scenekunstfestivaller, som for eksempel festivalen, KARAVANEN, som Gitte Gry Bech Ballesheim stod i spidsen for sidste år.