Jeg er indvandrer fra Sjælland via Odense til Svendborg eller nærmere præcist Tåsinge. Min viv og jeg flyttede til Tåsinge af 2 grunde. Jeg havde gennem 3 år arbejdet på Svendborg Handelsskole (i dag Svendborg Erhvervsskole). Det var egentlig ok at pendle mellem Odense og Svendborg. Det var endda inden motorvejen kom, men vi var en del unge kolleger fra Odense, der kørte sammen og havde et godt socialt fællesskab – også uden for arbejdstiden. Det udslagsgivende for os var den smukke sydfynske natur og især vandet. Jeg er opvokset ved vand og har altid vidst, at jeg skulle bo tæt på vand. Svendborg Sund er fantastisk. Hver dag en ny oplevelse, der giver ro i sjælen. Senere har vi så erfaret, at Svendborg er meget mere end job og natur. Svendborg har et rigt og mangfoldigt foreningsliv, hvor mange yder en kæmpe frivillig indsats i idrætsforeninger, i Kulinarisk Sydfyn, Svend15, Sundfærgen Helge, på SAK, i Borgerforeningen, i
Giant Steps og i mange andre sammenhænge. Ja selv renligholdelsen af vores by har, på grund af et desværre stort behov herfor, mobiliseret de frivillige Rappenskralder, der gør en fantastisk indsats. Det er indsatser, der alle, hver især, bidrager til, at vi lever det gode liv her. Alle de frivillige fortjener al den ros og anerkendelse, vi kan mobilisere. Så husk at takke en frivillig. Det kan ikke gøres for tit.
Vi har også et rigt og mangfoldigt kulturliv. Faktisk er vi måske lidt for forkælede. F. eks. havde vi en overdragelseskoncert mellem vores Stadskapelmester Anders Ringgaard og vores nye stadsensemble What Ever i Borgerforeningens flotte Guldsal. Anders Ringgaard og Co og What Ever leverede et brag af en dobbeltkoncert, men selvom der var gratis entre, kom der kun ca. 60 publikummer. Ærgerligt, især for jer, der ikke var der. Mangfoldighed er en styrke og forskellige aktører på kulturområdet sikrer, at der er tilbud til enhver smag.
Danmarks ældste revy Rottefælden leverer gode grin og hyggelig atmosfære, Svendborg Teaterforening skaffer flotte forestillinger, comedy og koncerter i vores smukke Svendborg Teater. Børn og Unge-teatret giver børn og unge mulighed for at udfolde deres lyst til at stå på de skrå brædder. Fritidsteatret sætter flot egenproduktioner op og vores egnsteater BaggårdTeatret producerer moderne og vedkommende teater. Hvad mere kan vi ønske? Kan vi styrke vores allerede stærke teatermiljø? BaggårdTeatrets direktør Jakob Bjerregaard Engmann har lanceret en vision om at samle vores teaterliv i én forening og samle aktiviteterne på Ramsherred og i Skolegade. Visionen rejser en række spørgsmål, udfordringer og bekymringer – helt sikkert. Både for Svendborg Kommune og for de direkte implicerede foreninger, samt indirekte implicerede foreninger. Vi er blevet rigtig godt modtaget i det sydfynske område. Tak for det. Vi har fået Svendborgitis, som Troels Bech introducerede som tidligere gæsteskribent i dette blad, og vi flytter aldrig fra Svendborg. Min opfordring skal derfor være, at Svendborg tager positivt imod visionen, at alle implicerede sætter sig som riddere om det runde bord og finder den konstruktion, der er den bedste for ”Riget”. Vi er ikke et sted i provinsen – Vi er STEDET i provinsen (citat: Per Nykjær Jensen).