Som forbipasserende i verdens byer kan man se mange smukke, finurlige, mærkelige og grimme ting. Specielt hvis man lægger turistkortet væk og begiver sig ud på eventyr uden nogle referencer. En slags skattejagt uden at vide hvilke skjulte skatte man vil finde.

Personligt holder jeg specielt meget af lede efter Street Art og gadekunst. Det kan være med til at vise de reelle mennesker der bor bag byplanlægning og pæne facader. De lokale gør byen til deres egen og bidrager til at kulturen breder sig i gaden.

Med dette indlæg fik jeg lyst til at vende blikket indad, og se på min hjemby, Svendborg, med nye øjne. Lægge det mentale kort væk og udforske på ny. Resultatet blev en guldgrube af nye spændende steder. Alt fra strikkekunst til graffiti. Hvilket held vi har så stor tradition for kreativitet i en provinsby som denne. Borgere der tør lave små og store kreative initiativer, i den mængde som vi har i Svendborg, er ikke en selvfølge. Derfor synes jeg det fortjener mere opmærksomhed og påskønnelse, men det kræver at man går på opdagelse i den og mentalt åbner op for nye æstetikker og udtryksformer.

Det var en lille sang til svendborgenserne… Selvom du ikke skulle bo i Svendborg, så vil jeg opfordre til at gå på opdagelse i din hjemby. Det er let at sidde fast, og gå på sin hverdags vante stier, for så at tage langt væk når der skal opleves nyt. Prøv i stedet at tage en ny vej hjem fra arbejde eller gå en tur i de genkendelige gader, men kig op, i stedet for ned. Man ved aldrig hvad man finder. Mit fokus var Street Art, men på min tur fandt jeg også alt lige fra arkitektoniske finesser til nye restauranter, butikker og institutioner som jeg ikke selv kendte på forhånd. Det eneste det kræver, er at have øjnene og nysgerrigheden med sig.

God jagt.

2D skulpturFugleboliger 3 røvhuller i kasser
Gorilla Havfrue Hegn poesi. Hoved Jesus lever Kultutten Love all - Trust no onemariehøne Love
Maskinen Mind where you are headed Møllen brænder Nu det jule igen octupussy Pistolstræde Rappenskralde Stien Skate or Die Skulptur Søcykelhest Tag poesi Troels Vandhund Varmer

af lea adelsten olsen