Tirsdag d. 12 april havde jeg fornøjelsen af at med til premieren på danseforestillingen ToyBoy på BaggårdTeatret. Det var en meget god oplevelse med den Peter Pan inspirerede historie af sART Danseteater om det moderne menneske, som ønsker at lege og ikke være voksen.

Forestillingen og omgivelserne satte tanker i gang hos mig. For det første er det fantastisk, at Svendborg er beriget med et kulturliv, hvor der kan opleves så megen musik, teater og dans, lige som der findes et idrætsliv, som mange andre kommuner ville misunde. Det giver en god fornemmelse at være borger i Svendborg. Derfor må vi fastholde kulturniveauet og gerne udbygge dette område, for der er ingen tvivl om, at det bliver en parameter for tilflytningen fremover. Er der tale om et område med smuk natur og god kultur, så  har det interesse for de mennesker, som ikke nødvendigvis vil bo i en stor by, og det er her, vi kan gøre en indsats for at nå ud til endnu flere.
Derfor har jeg en drøm om, at Svendborg vil være et sted, hvor man tager på forlænget weekendophold, lige som folk tager på golfferie og wellnessferie. I Svendborg skal det være en forlænget weekend med kulturophold, som vil bestå af musikkoncerter, teater, dans, opvisninger og andet kulturgodt. Når først der er en topmoderne koncertsal i Ollerup og en ligeledes en stor Arena, som der findes i Horsens, så har vi de allerbedste faciliteter til musik og koncertarrangementer.
På teater og danseområdet skal vi også gøre vores yderste for at skabe de bedste betingelser. Jeg er ikke i tvivl om, at hotellerne i Svendborg og ligeledes de forretningsdrivende står klar til at modtage og servicere denne gruppe af mennesker, hvor nogle efterfølgende vil overveje om det kan passe i planerne at flytte til Svendborg.

Nu gør vi det!

af lea adelsten olsen