Velkommen til dette første indspark på B TIMES-bloggen, BaggårdTeatrets kulturdebatskabende udvidelse – og nye digitale udgivelse.

Ambitionen er hver eneste uge, set fra et nyt perspektiv, at give os alle et kulturelt håndkantslag i livsanskuelsen.

Sammen med et skarpt korps af B-bloggere – og dig? – ønsker vi som moderne teater og kulturinstitution at sætte dagsordenen og puste til myten om, at kulturlivet ikke bidrager til den offentlige debat.

Er der noget teatret kan og altid har gjort, så er det at sætte scenen, også for debatten.

Men nye scener er der brug for. I særdeleshed i en tid, hvor grundværdier som tilhørsforhold, forankring og fællesskab udfordres dagligt af en verden i hurtigere og mere synlig forandring. Mennesket har altid haft brug for steder og fora, hvor vi kan brydes, meningsudveksle, styrke og udvikle vores fælles fortællinger, vores kultur, vores – hvem er ”VI”? Men tiden stiller nye krav til rammerne.

I teatrets ånd skal B TIMES-bloggen være en ny digital skueplads for det mangfoldige udtryk. Den herskende intellektuelle og ordbårne debatdiskurs er fin og god for nogle, men også barsk og ekskluderende for andre. På B TIMES-bloggen er der plads til alle kunstens og kulturens udtryk og ansigter – billeder, lyd og tekst. For øjet, for ørerne, for hjertet og for hjernen.

Livets store spørgsmål har altid været teatrets drivkraft. Lige siden verdens først kendte skuespiller, Thespis, gik på scenen i år 532 f.kr. Det er derfor kun naturligt, at teatret, ca. 2.500 år senere, skaber og giver scenetid til de samme tanker, også i verdens nye kommunikationsarenaer.

B-bloggerkorpset er nøje udvalgte kulturpersoner, alle med et ønske om at skubbe til vores tænkning og traditioner. Vi er samtidig af den overbevisning, at kultur skabes og forbruges af alle.
Du inviteres derfor til at bidrage til bloggen.

Vinklen er altid fri ud fra en meget bred fortolkning af kunst- og kulturbegrebet. Dog skal hver eneste bidrag indeholde et ønske om forandring eller udvikling set i dansk, sydfynsk eller andet lokalt perspektiv, gerne spejlet i en moderne global verden. Vi publicerer ikke hvad som helst, men send gerne dit indspark til lene@baggaardteatret.dk.

Handling i kulturens navn kalder vi “License to Cultivate”. Med andre ord, licens til at kultivere – danne, uddanne, udfordre og udvikle. En sådan licens er ikke noget man får, det er noget, man tager.

Velkommen til B TIMES-bloggen.

af Jakob Bjerregaard Engmann

Teaterchef for BaggårdTeatret og skuespiller. Uddannet fra Statens Scenekunstskole i København, 2006. Lagde tidligt fra land som prins i Tivoligarden. Har siden løst et utal af skuespilleropgaver og virket som kunstnerisk leder af Transformator, Aalborg Teaters satellitscene. På BaggårdTeatret medvirker Jakob i forestillingen 839 DAGE.