Til gavn og glæde for Svendborgs teaterentusiaster.

Svendborg Teaterforening har eksisteret i mere end 40 år og har i alle de år vist teaterforestillinger i det smukke Svendborg Teater. Foreningen er drevet af en bestyrelse bestående af 6 ildsjæle, der brænder for scenekunsten. I spidsen for det hele finder man Jens Christian Pahlke Møller, der til daglig har sin vante gang i Guldsmed Lauridsen i Møllergade. Det er også her vi møder ham, en kold lørdag i februar, til en snak om teater, samarbejder og ikke mindst Shakespeares Hamlet.

”Jeg har altid set meget teater og kommet meget i teatret, så det virkede meget naturligt at gå ind i bestyrelsesarbejdet for teaterforeningen. I starten fokuserede jeg meget på markedsføringen af teatret og på, hvordan vi kunne få flere yngre mennesker i teatret uden at miste vores eksisterende publikummer. Nu er jeg blevet formand for foreningen, og selvom vi stadig har fokus på at udvide vores eksisterende målgruppe, så har vi fået tilknyttet nogle gode mennesker, der gør, at jeg kan koncentrere mig om at have det overordnede overblik og videreudvikle foreningen,” fortæller han.

Svendborg Teaterforening er en af Danmarks største teaterforeninger og står hvert år bag et væld af teaterforestillinger, stand-up-arrangementer, koncerter og foredrag. En gang om året udvælger bestyrelsen, hvilke gæstespil der det kommende år skal pryde det årlige teaterprogram.

”Når vi udvælger forestillinger, så forsøger vi at appellere til så mange som muligt. Det er derfor ofte store produktioner, som vi engagerer i tre dage for at have plads til at alle vores medlemmer sammen med dem, der køber  billet i løssalg. Det handler om at få folk i teatret og vænne dem til at komme i huset,” fortsætter han.

I år er Svendborg Teaterforening og BaggårdTeatret gået sammen om at præsentere Shakespeares udødelige klassiker HAMLET, der skal spille på Svendborg Teater.

”Det er oplagt at samarbejde. Det giver os mulighed for at præsentere nogle forestillinger for vores publikum, som vi måske ikke ville have valgt på egen hånd. Vi har tidligere samarbejdet med Borgerforeningen, og vi er glade for den mangfoldighed samarbejderne giver os. I bund og grund handler det jo om at fylde teatret med teater,” siger han.

Hamlet er William Shakespeares måske mest berømte drama og handler om den danske prins, Hamlet, der er klar til at blive konge efter sin fars død. Men ved kongevalget peger hans egen mor på Hamlets onkel, som hun også gifter sig med.

Hamlet er en intens forestilling fuld af intriger, hævn og død.

”Jeg har endnu til gode at se forestillingen, som jeg glæder mig til at opleve på den gamle scene i Svendborg Teater,” afslutter Jens Christian Pahlke Møller.

af lea adelsten olsen