Over to sensommerdage forvandles området foran den gamle Rottefælde til festivalplads. I skøn sammenblanding præsenteres alt fra livemusik, DJ’s, teater og street art på den udendørs musik­ tribune og indenfor i Baggårdens mørke, alt imens kunstværker bygges op og baren serverer kolde fra kassen. B Festival er lige dele byg­selv­fællesskab og oplevelser af høj kunstnerisk kvalitet.

Som en del af Svendborg Dage med Brecht kan du til B Festival opleve alt fra dansk digtoplæsning til crazy tysk performance. Hver aften afrundet med afterparty på Kammerateriet på Frederiksøen.
B Festival bliver til i samarbejde mellem Svendborg Dage med Brecht, BaggårdTeatret, ArtRebels, Kammerateriet, Fraktion B og Svendborgs borgere. Det er pop up­festival under Caroline Ama­ lielundens trækroner.

Carla Cammilla Hjort er stifter og CEO for det kreative kunstner­ fællesskab ArtRebels, som holder til i København og har speciali­ seret sig i at sælge kunst på nettet. De har arbejdet sammen med prominente firmaer som Hummel og IKEA, og de står bag Trailerpark Festivalen, der sidste år blev besøgt af 10.000 men­ nesker over de tre dage festivalen varede. I foråret 2014 startede BaggårdTeatret og ArtRebels et samarbejde, der blandt andet vil udmønte sig i efterårets B Festival. B TIMES mødte Carla for at høre, hvad hun mener, en god festival skal kunne.

Hvad kan en festivaloplevelse kontra andre kulturoplevelser?
En festival er helt unik, fordi den ofte foregår over flere dage og har et tæt pakket program, som gør, at publikum kun skal fokus­ ere på at blive overrasket, inspireret og have det sjovt, i de dage festivalen varer. Musikken er med til at skabe en fest, som mange andre kulturoplevelser ikke formår ­ og hvem elsker ikke at danse og feste? En festival kan skabe rammen for en fest med et kul­ turelt tilbud af høj kvalitet, hvor der også kan eksperimenteres med form og udtryk. Vi (Trailerpark Festival) elsker eksempelvis at blande kunstnere, designere, tech­nørder og tømrere for at se, hvad der sker. Man skal se en festival som en form for åbent eks­ perimentarium og en legeplads for voksne.

Hvad mener du B Festivalen kan tilføre Svendborg?
En B Festival i Svendborg vil betyde, at byen får en ny kulturperle, som især vil appellere til byens unge samt løfte byens kulturelle tilbud til nye højder. B Festivalen kan potentielt sikre, at Svend­ borg bliver frontløbere, når det drejer sig om ny musik, kunst og performance og skabe nye muligheder for byens kreative talenter. Jeg kan levende forestille mig, at området omkring BaggårdTe­ atret kan forvandles til den smukkeste lille skovsommerfest.

Hvilken kunst og kulturoplevelse ser
du mest frem til i det kommende halve år?
Det må jo nok være vores egen darling Trailerpark Festival 2014 i Cph Skatepark og dernæst B Festivalen.

Trailerpark Festivalen løber fra d. 31. juli – 4. august i København. Læs mere om Trailerpark og book din festivalbillet på trailerparkfestival.com

af lea adelsten olsen