Mit kulturfix ville oprindelig have været optoget fra Sydfyns Kultur Forening med ”Fortællinger fra havet”, da det var en af de større og mest fantastiske kulturevent i længere tid. Men jeg er blevet bedt, om at indgive en anbefaling, som der stadig er mulighed for opsøge og nyde.

Mit kulturfix herfra bliver derfor, at opfordre til et besøg i SAK kunstbygningen. Her er der pt. en udstilling med ”Sydfynske kunstnere”. De er der alle b.la.: Ib Agger, Nanna Agger, Søren West, Lars Lauge, og  gæster som Alfio Bonanno og Niels Willum.

Jeg anbefaler, at man giver sig god tid, og nyder Svendborgs gamle kunst udstillings lokaler/rum i SAK bygningen. På udstillingen var jeg særligt fascineret af Niels Willums vilde og voldsomme skulpturer og malerier. Ved ferniseringen var der da også propfyldt med interesserede, der måtte helt tæt på værkerne og kunstneren. Jeg blev helt draget mod de groteske legetøjs lignende skulpturer, af ”kraftige” kvinder, dyrefigurer og religiøse motiver. Både skulpturer og malerier er på en gang smukke og obskønne, og man får lyst til at undersøge det hele nærmere. Hvad handler det her om? Religion, magtrelationer eller kærlighed? Jeg er sikker på, at det er åbent for fortolkning på mange måder.

af lea adelsten olsen