B TIMES, kulturnyheder fra Sydfyn, giver denne gang, begejstret og let bævende, ordet til en af Danmarks mest elskede og hadede kulturpersonligheder: Forfatteren, reklamemanden, provokatøren, revseren og – om han vil det eller ej – dramatikeren, Knud Romer.

I 2013 debuterede Knud Romer på BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, med en meget rost tekst til mandemonologen De Kaldte Ham Mand. I et svagt øjeblik sagde han ja til skriveopgaven, selvom teater ”ikke siger ham noget”. Men sådan er det med ham Knud. Han kan ikke lade være. Han har en holdning til alt og går altid efter struben. Til lige dele måben og morskab for os alle og med ord, der efterlader velplacerede blå mærker på vor selvforståelse og samvittighed.

I anledning af at iscenesættelsen af Knud Romers pris- vindende debutroman DEN SOM BLINKER ER BANGE FOR DØDEN gæster BaggårdTeatret 22.-23. april, åbner vi vore hjerter og spalter for revseren og provokatøren og lader ham ruske scenekunsten. Til forundring, indsigt og forhå- bentlig forandring. For er teater, som Knud Romer antyder, kun for intellektuelle, ældre borgere, der gider betale en skyhøj pris for et dårligt plyssæde – og halvsovende ud- sætte sig selv for skuespillere der rimer med pagehår og kofte?!

Denne avis og forårsprogrammet 2015 på BaggårdTeatret, mener vi, vidner om meget andet. For her har visionen gennem årtier været at støve verdens ældste kunstart af gen- nem nye formater og samarbejder, i dag med fast fokus på ny dramatik, digitalisering og dig. En slags teater 2.0.

Men døm selv, studer programmet, læs artiklerne, bl.a. om sympatiske THE WHITE ALBUM’s hyldest til Sydfyn, og tag så en ven, din kone, bror, kæreste eller MOR med i teatermørket.

Oplev bl.a. ULTIMATUM, højaktuelt og rørende dokuteater med Henrik Halby, tidligere alkoholiker, og datteren Julie på scenen. Lad dig forføre af REGN, sanseteater for de allermindste, tjek undgomscrewet FRAKTION B’s overraskende BEATS-arrangementer hver sidste torsdag i måneden, lad Danmarks ukronede fortælledronning, Vigga Bro, få dine BOBLER til at svæve – og glæd dig, ikke mindst, til sen- sommerens spektakulære urpremiere CARL – en sprudlende og moderne teaterkoncert om nationalkomponisten, Carl Nielsen, der i år 2015 ville være fyldt 150 år.
Teater er med garanti altid i både 3D, 4D og 5D – her kan du både se, høre, føle, smage og dufte – uden at det koster ekstra. Faktisk får du med et BaggÅRSKORT et helt års teateroplevelser for bare 500 kr. Læs meget mere om mulighederne på www.baggaardteatret.dk.

God fornøjelse med B TIMES – vi ses i BaggårdTeatret.

Jakob Bjerregaard Engmann
Teaterchef

@jakobengmann

af Jakob Bjerregaard Engmann

Teaterchef for BaggårdTeatret og skuespiller. Uddannet fra Statens Scenekunstskole i København, 2006. Lagde tidligt fra land som prins i Tivoligarden. Har siden løst et utal af skuespilleropgaver og virket som kunstnerisk leder af Transformator, Aalborg Teaters satellitscene. På BaggårdTeatret medvirker Jakob i forestillingen 839 DAGE.