Billedkunst indgår i og forskønner og bringer liv i offentlige rum i mange sammenhænge.

I Svendborg har vi en række skulpturer, der toner frem på pladser og torve, i parker og i offentlige bygninger. Tænk bare på ”Venus med æblet” ved Krøyers Have eller ”Leda med Svanen” ved SAK, der er fyldt med spændende billedkunst. Begge skulpturer er skabt af Kai Nielsen, der er født og opvokset i Svendborg. En af byens sønner vi burde dyrke meget mere. Eller tænk på “Ridende Amazone” af Carl Johan Bonnesen, der er en af mange skulpturer på Ollerup Gymnastikhøjskole. Tænk på ”Penelope og Odysseus” af Peter Brandes, der pryder væggen ved Fynske Bank eller ”Gåsen” af Søren West på Gåsetorvet.

Mere end 100 skulpturer bidrager til at gøre vores by og lokalområder mere spændende og invitere til at gøre ophold og reflektere over dagen i dag, tiden, lyset, lysten, livsglæden, livet, får os til at dagdrømme og digte historier. Der er spændende potentialer i at dyrke billedkunsten. Ikke mindst fordi vi i Svendborg har en meget spændende virksomhed: Skulpturstøberiet, der ejes og drives af en meget engageret Jørn Svendsen.
Tænk, hvis vi kunne flytte Skulpturstøberiet ned på Frederiksø og åbne op for, at folk kan se arbejdende skulpturstøbere og opleve helt tæt på, at kunstværker blive til. Tænk, hvis vi kunne etablere et Art Residence i tilknytning til Skulpturstøberiet og tilbyde kunstnere ophold i Svendborg mod, at de leverer et kunstværk til Svendborg. Det vil være kultur på kajen.
Det vil være et epicenter, der vil få Skulpturer til at brede sig i kommunen som ringe i vandet.
TOTAL OPTUR!

 

LÆS OGSÅ:

Når kunsten flytter ind – af Morten Mosgaard

Genopdag din hjemby – af Sara Arenfeldt

af lea adelsten olsen